Faith Divides Us - Death Unites Us

Bir metal dinleyicisi için dişe dokunur bir video klip izlemek her zaman söz konusu olmuyor. Elbetteki bu durum arz talep ile alakalı. Sonuçta Immortal tüm dünyada milyonlar satan bir black metal grubu olsaydı ellerinde gitarlar ile dağ bayır dolaşarak klip çekmezlerdi. Tabii bazen parada çok işe yaramıyor (bakınız neredeyse tüm Dimmu Borgir ve Cradle of Filth klipleri).

Tabii işin bir de benim için şöyle bir yönü var, sonuçta bizler müziği televizyondan takip eden bir kitle değiliz. Ama yine de sevdiğin bir şarkının o şarkıya yakışan bir kliple temsil edilmesini görmek çok sevindirici.

Son dönemlerde çektiği tüm klipler ile sıradan metal video klip kalıplarından çıkmaya çalışan Paradise Lost ne yazık ki bir tane bile işa yarar klip çekemedi. En azından çekememişti. Faith Divides Us - Death Unites Us ile işin rengi benim açımdan değişti.

Paradise Lost sadece kendi kariyerinin en iyi klibini çekmekle kalmamış, metal dünyasının da en iddialı kliplerinden bir tanesini çekmiş. Bütçesi nedir, yönetmeni kimdir bilemiyorum ama iyi bir klip için bir ton paradan önce iyi bir fikre ihtiyaç duyulduğunun kanıtı gibi bir klip olmuş.

Paradise Lost
Faith Divides Us - Death Unites Us